DirigentDivina2022

Sjoerd Jansen is vanaf augustus 2022 dirigent van Divina. Sjoerd Jansen (1991) is dirigent, docent, arrangeur en allround muzikant en woont in Haarlem.

Hij begon kreeg 5 jaar met zijn eerste drumlessen (van zijn vader), later aangevuld met gitaar, piano en basgitaar. Sjoerd volgde aan het Conservatorium van Amsterdam de opleiding Docent Muziek en legde zich toe op Directie en Arrangeren. Daarnaast beoefende hij de hoofdinstrumenten slagwerk en piano en volgde extra vakken zoals Big Band Arrangeren, Jazz Theorie en Barok Contrapunt. Hij rondde tevens zijn 2-jarige contractstudie Orkestdirectie succesvol af.

Naast dirigent van Divina is Sjoerd Jansen dirigent van koor Leeuwenhart en muzikaal leider van vocal group Close-Up. Hij werkt verder als sessiemuzikant voor musicals en bands, hij is ook bij meerdere musicals als muzikaal leider betrokken geweest.
Als allround muzikant en docent werkte Sjoerd onder meer met Brigitte Kaandorp, Dames Voor Na Vieren, Daniël Cohen, Eline Schmidt en Robert van Unnik, René van Kooten, Lone van Roozendaal en Remko Harms.

Sjoerd werkt ook nog eens als muziekproducer/componist en heeft zijn eigen bedrijf Matemade Music opgericht.

Eerdere dirigenten van Divina waren Rohan Poldervaart, Tijs Krammer, Jetse Bremer, Pepijn Lagerwey en Marije Peters.